top of page
portret_landscape.jpg

Idèen bak Anikonic

Rett etter å ha flyttet til Norge i 2011, begynte Anika å jobbe som destillatør og produktutvikler. Hun reiste rundt i Norge og besøkte matprodusenter som dyrket lokal frukt av høy kvalitet. Mange av disse produsentene ville gjerne produsere sider eller vin selv, men de følte seg ikke helt komfortabelt med det. Anika så en gylden mulighet til å benytte hennes kompetanse og erfaring.

 

Sammen med matprodusenter, begynte Anika å fremstille innovative viner således ukjent for det norske markedet.

Den opprinnelige ideen bak Anikonic var å yte profesjonell teknisk støtte til lokale bønder og alkoholprodusenter.

​Siden oppstarten, har Anikonic gitt konsulent bistand til både nye og allerede etablerte produsenter:

 

  • Nye produsenter trenger bistand i fra idestadiet til ferdig produkt.

  • Etablerte produsenter ønsker å forbedre eksisterende produkter og utvide deres portefølje.

Det var inspirerende å se hva Anikonic klienter hadde oppnådd med hennes hjelp. Deres suksess gjorde at Anika valgte å gå videre og starte sin egen vinproduksjon.

WINE_GLASSES_WHITE-01.png
WINE_GLASSES_WHITE-03.png
WINE_GLASSES_WHITE-02.png
Destillery-01.png

Om Gründeren

Anika Perisic er hjernen bak Anikonic konseptet. Hun er høy utdannet teknolog innen vin og brennevin produksjon med mastergrad (MSc) i sterke alkoholholdige drikker og sensorikk fra Universitetet i Beograd.

Anikas familie har egen destilleri i Serbia. Ved å vokse opp med brennevin produksjon ble Anika ivrig til å lage unike viner og brennevin produkter selv. Derfor har hun eksperimentert og utviklet sine ferdigheter innen fagfeltet gjennom mange år. Anika er veldig entusiastisk til å kombinere lokale og økologiske ingredienser i fremstilling av nye produkter.

 

Ved siden av egen vinproduksjon, er Anika hoved destiller og produktutvikler hos berømt Himkok Cocktail bar & destilleri i Oslo, kjent blant “The Worlds 50 Best Restaurants”. I Himkok lager hun ulike typer gin, akevitt og vodka.

Derfor valgte Anikonic å inngå partnerskap med en av klientene, Bringebærladet. Sammen investerte de i vinproduksjons fasiliteter i nærheten av Drøbak. Dette gav Anika frihet til å oppfylle hennes drømmer. Da begynte hun å eksperimentere på egen hånd og skape spennende viner av lokale bær, frukt og urter.

 

I dag finnes Anikonic viner på menyer i flere restauranter og barer i Norge og kan også kjøpes gjennom Vinmonopolets bestillingsutvalg.

Dette var en kort historie om hvordan Anikonic ble muligens det første konsulentselskapet i Norge med egen vinproduksjon. Men dette er bare begynnelsen og vi gleder oss om å fortelle mer om Anikonic i fremtiden!

Visjon

Anikonic sin visjon er å skape høykvalitets vin, hetvin og brennevin basert på norske råvarer og bidra til at slike produkter oppnår internasjonal anerkjennelse. Målsetningen er å fokusere kontinuerlig på innovasjon og kvalitet.

  • LinkedIn
bottom of page