top of page

Clients who have adopted Anika’s recommendations were very pleased with their success, their wines have won awards and were served at famous restaurants in Norway.

On this page you can find out what they said about us in the news.

Client Statements

''

''

”… For bønder vil det være perfekt å leie inn konsulent tjenester. Det er nesten ingen kunnskap om det å lage kvalitetsvin i Norge. Mine klare anbefaling er at et slikt konsulentfirma vil være i tiden både med hensyn til utviklingen en ser i landbruket og til den politikk regjeringen ønsker å føre.”

” Vinproduksjon har gått i glemmeboka her til lands. Vi har fått profesjonell hjelp fra vinkonsulent Anika Perisic, som har utviklet en ny resept.”

LOGO_A_30%Transparency.png

Flere verdensnyheter lanseres i dag

Fredag skrives det verdenshistorie på Bringebærlandet, Follos eneste gårdsutsalg for vin. Da slippes både musserende og isvin av bringebær for salg i tillegg til årets utgave av dessertvinen, alle produsert i et tidligere grisehus.
Anika Perisic garanterer at dette er første gang i historien det selges musserende og isvin laget bare på bringebær. Hun er fagspesialist med utdannelse innen produksjon og utvikling når det gjelder alkoholholdige drikker og har vært sterkt involvert i vinproduksjonen til Bringebærlandet.


- Musserende vin og isvin er godt kjent når det gjelder andre bær- og fruktsorter, men nå har vi for aller første gang eksperimentert oss frem til verdenshistoriens første sprudlevin og isvin og av bringebær, sier hun med stor faglig tyngde. Dermed er det klart for lange køer foran vinutsalget på Østre Torp gård fra fredag formiddag.
Nedenfor kan man se mediaomtale.

Østlandets_Blad_Article_2019_IMage_003-0
Østlandets_Blad_Article_2019_IMage_001-0

Kjempekø for å sikre seg årets bringebærvin - Landbruksminister var til stede under lanseringen

Bringebærlandet har firedoblet produksjonen siden i fjor, men du må kjappe deg for å sikre deg en smak av de edle dråpene. Birngebær og vin bonde Roy Andersen forteller om enorm pågang.

Vi skjønte i fjor at vi ikke egentlig har peiling på hva som skjer nedi disse tankene, så vi søkte profesjonell hjelp i Anika, sier Andersen. Da Anika ble med, ble vinrommet gjort om til et laboratorium. Det ble satt vin i mange forskjellige dunker, og vi prøver ut mange forskjellige kombinasjoner av bær, gjær og sukker.

Jon Georg Dale nølte ikke med å karakterisere Bringebærlandet som et prisverdig initiativ som bidrar til å øke verdiskapningen her til lands. En opplagt minister la heller ikke skjul på at partiet hans er opptatt mat- og ikke minst drikkekultur
Nedenfor kan man se mediaomtale om besøket.

minister_ANIKONIC.jpg
Akershus_Amtstidende_2018_IMAGE_003.jpg

Fruktvin selges på Michelin-restaurant

I 2014 begynte Tærum å teste ut alkoholholdige viner, etter at Sylvi Listhaug som landbruksminister hadde lempet på regelverket for alkoholproduksjon. Med hjelp av serbiske Anika Perisic, som driver som konsulent innen vinteknologi, kom han frem til en eiswein laget på plomme og en hylleblomstvin.

Mikael Svensson, eier og kjøkkensjef på Michelin-restauranten Kontrast, bruker Skott Gårds produkter både i glasset og på tallerkenen. Plommer er fermentert og skal brukes utover vinteren, plommestein skal males til pulver. Hylleblomstvinen har de servert til en dessert med sorbet laget på sitronverbena og hjemmelaget yoghurt, med hylleblomstskum og ristet hvit sjokolade.

Hylleblomstvinen er kjempegod sier Svensson.
Nedenfor kan man se mediaomtale

SMAK_ANIKONIC_IMAGE_002.jpg
SMAK_ANIKONIC_IMAGE_001.jpg

Serverte ministeren vin til frokost

Vinprosjektet ble gjennomført på ”Skott Gård” ( http://skottgard.blogspot.no/) Eksperimentene ble gjort den første sesongen, høsten 2014. Råvarene benyttet i eksperimentene er frukt dyrket på gården. Meste parten var plommer (Avalon, Valor, Excalibur, Reine Claude, Egge plomme, Jubileum etc.) I tillegg var det hylleblomst-svarthyll, moreller, stikkelsbær, blåbær etc.

Hovedproduktet på gården er den velkjente plommegløgg og saft fra hylleblomst, svarthyll, blåbær og stikkelsbær. Vår idéutvikling baserer seg på produksjon av isvin, rødvin og hvitvin fra frukt. Eksperimentell produksjon er fullført og våre viner er allerede ett år gamle. Under prosjektet hadde vi faglig hjelp og støte fra de ansatte i Nofima, Weifa, Cold Hand Winery. Produktanalysen ble utført av Eurofins lab.

 

Nylig var Landbruksminister Sylvi Listhaug på besøk og har smakt på vinene våre. Tilbakemeldinger var svært gode. Nedenfor kan man se media omtaler om besøket.

Frokost_ANIKONIC.jpg
Listhaug3-Grøner.jpg
bottom of page